Sabine Toll C-Mine Genk

Ons tweede concert op een avond en weer een bijzondere ervaring. Na het gesmaakte optreden van Thomas François, werden we uitgenodigd in de wereld van de Brusselse Sabina Toll – van Genkse afkomst – met een boeiend concert, een soort van mix van psychedelische elektronica, new wave, krautrock, cabaret en americana noir, met hier en daar een vleugje humor.
Begin dit jaar bracht ze het album Madame A Dit ‘Oui’ uit, en daar kregen we op C-Mine wat uit te horen. Fijne decors, straffe muzikanten, theatermagie, soms een wat donker sfeertje, mooie zang van Sabina Toll, die sierlijk over het podium danste en bewoog, en ons liet genieten van een verrukkelijk totaalspektakel.
Ze werd bijgestaan door de Brusselse producer David Chazam en een aantal Limburgse muzikanten: pianist Daniel Sikora, drummer Jelle Stevens en gitaristen Roel Paulussen en Bert Tommissen.
‘Cabaret electique noir’ – de naam die ze er zelf aan geven is al even mooi als wat er op het podium te zien en te horen was.
Recensie : Marc Vos